Productcategorie
Neem contact met ons op

SINCHOLD poort Engineering Co., Ltd

Tel: 0086-510-83768896

Fax: 0086-510-83768826

E-mail:Sales@sinchold.com

Contactpersonen: Shaobo Jia

Toevoegen: No.82 Dongzhuang Industrial Park, Yanqiao Street, Huishan District, Wuxi stad, Jiangsu Province,P.R.China


Service-hotline
0086-510-83768896

Nieuws

Huis > NieuwsInhoud

Gelaste lange rail

SINCHOLD poort Engineering Co., Ltd | Updated: May 24, 2018

Het lassen van lange rails (doorlopende gelaste rail CWR) verwijst naar het gebruik van verbindingsboutgaten in het railuiteinde, geen verharding van 25 m standaardsoldeer in een bepaalde lengte lange rail. Meestal in een gelaste railfabriek met behulp van weerstandlassen, laswerkwijzen voor druklassen, zoals eerst in 125 - 500 m raillassen, na een langdurige blussingswarmtebehandeling, met speciale spoorlijn op weg naar een scène voor het leggen van de baan, herbezet aluminium warm vlak of lassen met kleine druklassen verbinden de ontwerplengte.

Lasmethode

Er zijn vier soorten lasmethoden: booglassen, contactlassen, luchtdruklassen en aluminium heet lassen. De aluminium thermische lasmethode werd beschouwd als een ideale snelle lasmethode met hoge efficiëntie, wat de enige effectieve lasmethode is voor naadloos aansluitende laskop in China.

Toepassing van aluminium thermische lastechniek.

Met het oog op vele factoren die niet bevorderlijk zijn voor de normale productie, heeft orbitaal lasbedrijf met succes de technologie van naadloos baanlassen toegepast op de transformatie van cokesauto's. En de orbitale fundering wordt vakkundig behandeld en het parcours verkeert in een goede staat.

Zijn praktijken:

De spoorverbindingen worden gelast door aluminium heet lassen;

De basisverwerking van de baan wordt uitgevoerd tijdens normaal onderhoud, wat de normale productie niet beïnvloedt.

Alle bedden in de weg zijn neergelegd en de afvoersloot, de baanfundering en de afvoer van het wegdek kunnen droog worden gehouden zonder water, wat de corrosie van het ballastbed sterk vermindert.

De hele lijn wordt rechtgetrokken en rechtgetrokken.

De sociale en economische voordelen van een baan om aluminium thermisch lassen.

(1) Laat de cokesoven soepel en veilig draaien.

(2) Verleng de levensduur van voertuigen en rails en verlaag de onderhoudskosten.

(3) De praktijk heeft aangetoond dat oefeningen op de loopsnelheid van naadloze rails met 20% ~ 40% kunnen worden verhoogd, het verkeer druk is, de afstand van grote fabrieken, de productiviteit kan verbeteren, het economische voordeel ligt voor de hand.

(4) Elimineer het trillingsgeluid van de verbindingen en verbeter de werkomgeving. De voertuigstuurprogramma's die op het naadloze spoor worden uitgevoerd, worden over het algemeen gereflecteerd en de werking is vloeiend en comfortabel. Na de test nam het geluidsniveau binnen in de driver af met 10 dB en de buitenruis met 35 dB.